Ursuliinisisaret (SJK)

Ursuliinisisaret (SJK)

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Kuoleman tuskassa olevan Jeesuksen pyhän sydämen Ursuliinien sisarkunta

Äiti Ursula eli autuas Ursula Ledóchowska (1865-1939) perusti myös harmaiksi ursuliineiksi kutsutun Kuolemantuskassa olevan Jeesuksen sydämen ursuliinisisarten sisarkunnan Puolassa. Sisarkunnan konstituutiot saivat lopullisen hyväksynnän paavilta vuonna 1930. Se on yksi pyhän Angela Mericin 1500-luvulla perustaman ursuliinien sääntökuntaperheen lukuisista haaroista.

Kansainvälisessä sisarkunnassa on noin 950 sisarta, jotka kuuluvat 11 eri kansallisuuteen ja lähes sataan sisaryhteisöön Puolassa, Italiassa, Ranskassa, Suomessa, Saksassa, Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Kanadassa, Argentiinassa, Brasiliassa ja Tansaniassa. Ursuliinisisaret ovat sisarkuntana omistautuneet kasvatustyöhön ylläpitämällä lastentarhoja, kouluja, orpokoteja, opiskelija-asuntoloita sekä järjestämällä ammattikursseja tytöille. He ovat myös osallistuneet monin tavoin erilaisiin yhteiskunnallisiin avustustehtäviin.

Vuonna 1976 ursuliinisisarkunta aloitti työnsä Suomessa. Se on merkitty yhdistysrekisteriin 19.3.2008. Ursuliinisisaret mm. pitävät lastentarhaa sekä Helsingissä että Jyväskylässä. Sisarkunnassa on 7 jäsentä (2008).

Tiedot päivitetty: 27.07.2015

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,