Via Dolorosa Seurakunta

Via Dolorosa Seurakunta

Kuvaus

Via Dolorosa ry

Via Dolorosa ry on tunnustuskuntiin sitoutumaton karismaattinen yhteisö. Se perustettiin vuonna 1991 nimellä Ristiretki – Via Dolorosa ry (rekisteröitiin 15.2). Järjestön syntyyn liittyi sen perustajan Lauri Jakkilan vuonna 1989 tapahtunut uskoontuleminen ja alkoholismista parantuminen. Yhdistys järjestäytyi seurakunnaksi 1.1.2012. Juridisesti srk kuuluu Via Dolorosa ry:hyn. Seurakunnan toimintaan liittyvä päätöksenteko on vanhimmiston vastuulla. Seurakunnan jäseniksi hyväksytään uudestisyntyneet, uskovien kasteella käyneet, muihin seurakuntiin kuulumattomat kristityt.

Suomessa seurakunta on pyrkinyt vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoon eduskunnassa ja ohjelmapolitiikkaan Yleisradiossa, sekä järjestänyt rahankeräyksiä lähetystyön ja kehitysyhteistyön tukemiseksi.

Keskeisiä toimintamuotoja ovat kotiseurat, raamattutunnit sekä Sanan, rukouksen ja ylistyksen illat. Seurakunta keskittyy seurakunnassa evankelioimiseen, raittiiseen Sanan opetukseen, rukoukseen ja ylistykseen. Viron katulapsityön tukeminen niin taloudellisesti kuin ruoka- ja vaateavustuksin on tämän hetkinen avustus- ja lähetystyön keskeinen osa-alue. Seurakunnassa on 18 jäsentä (2011).

Tiedot päivitetty: 24.05.2018

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 123

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,