Ykseys ry

Ykseys ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Helen Schucman (1909-1981) oli amerikkalainen tutkiva psykologi Columbia-Presbyterian lääketieteellisessä keskuksessa. Vuoden 1965 paikkeilla hän alkoi saada kanavoituja viestejä jotka hän tulkitsi Jeesukselta saaduiksi. Schucmanin kokema sisäinen ääni nimesi viestinsä ”Ihmeiden Oppikurssiksi”. Hän kirjasi saamansa kanavoidut viestit kollegansa tohtori William Thetfordin kanssa ja vuonna 1976 ilmestyi Ihmeiden Oppikurssi-teos (A Course in Miracles, ACIM). Se on laaja itseopiskelukurssi, jonka keskeisiä teemoina ovat anteeksiantamus, syyllisyydestä vapautuminen ja Jumalan oivaltaminen ainoana todellisuutena. Kurssi opettaa kääntymään ”Sisäisen Opettajan” puoleen, jotta ihminen voi saavuttaa rauhan sekä oppia anteeksiannon merkityksen.

Ihmeiden Oppikurssi ilmestyi suomeksi vuoden 2002 lopulla. Kirja on käännetty useille kielille mm. saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi.

Ykseys ry:n toiminta liittyy Ihmeiden Oppikurssiin ja kurssin ympärille syntyneisiin opintopiireihin. Yhdistys järjestää myös terapiakeskusteluja ja Ihmeiden Oppikurssiin liittyviä luentotilaisuuksia. Ensimmäinen opintopiiri aloitti toimintansa 22.2.2003 Haminassa. Yhdistys rekisteröitiin 7.9.2006. Tällä hetkellä yhdistyksen opintopiirejä toimii 22 eri puolilla maata. Ykseys ry:n säännöissä mainitaan yhdistyksen olevan uskonnollisesti sitoutumaton.

Tiedot päivitetty: 24.05.2018

 

Linkkejä:

kolumbus.fi/lea.tikkala/ykseys/index.htm

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , , , , , , , , , , , ,